Actuele bouwplaatsen

Crowdfunding

Slaat aan[BAARN] Het Koetshuis aan de rand van de Pekingtuin wordt het nieuwe onderkomen van Muziekschool Baarn. Sinds cultuurwethouder Theo Stroo de sleutel eind maart overhandigd heeft, heeft het rijksmonument een gedaanteverwisseling ondergaan.


Dat ging gepaard met de nodige zweetdruppels bij het echtpaar Cathrine en Arthur Malcorps, geholpen door onder meer oud-wethouder Rudolf Vermeer, druk aan het schilderen als ik een kijkje kom nemen.


De herinrichting blijkt een heel eind gevorderd, maar er moet nog hel veel gebeuren om 9 september de muziekschool in gebruik te kunnen nemen. Zondagmiddag 15 september, in het Open Monumentenweekend, is de officiële opening gepland. Het Koetshuis heeft tijdelijk als Kunsthuis dienst gedaan.


Totdat het echtpaar Malcorps zijn oog op het monumentale pand liet vallen om er Muziekschool Baarn te huisvesten. In de Aloysiusschool waren ze uit hun jasje gegroeid. Het Koetshuis wordt gehuurd van de gemeente Baarn. Na de sleuteloverdracht ging het ondernemend echtpaar voortvarend en keihard aan de slag met de uitvoering van de interne verbouwing, die inmiddels een heel eind is gevorderd.


,,Op de begane grond krijgen we de beschikking over twee lokalen. Eén er van is de klassieke 'stalkamer', waar onder meer piano-, cello- en vioolles gegeven gaat worden. Op de begane grond loop je door de monumentale deuren -met rode panelen, kozijnen van gebroken wit en houten grachtengroene buitenkant- de gemeenschappelijke ruimte binnen.

[In deze ruimte een klassieke dominant aanwezige antieke tuigkast, een
Bronvermelding bij artikel: Martin Hoogendoorn/Baarnsche Courant

minikeuken, een hoekje voor de kopieermachine en de trap naar de eerste verdieping. Er komt een eiken vloer te liggen met boven de tafel koperen stallampen. In de leslokalen zorgen speciale Desso tapijttegels voor het absorberen van het geluid zodat van

overlast binnen en buiten het gebouw geen sprake is. Het tweede lokaal op de begane grond wordt onder andere als bandruimte gebruikt", vertelt Arthur Malcorps.


Op de verdieping is een ruime overloop met aan weerskanten een comfortabel leslokaal. Alle ramen in het pand zijn voorzien van dubbel veiligheidsglas. Een gedegen luchtbehandelinginstallatie is aangebracht. Bureau Bos uit Baarn heeft de bouwtekeningen uitgewerkt en H2O bouw uit Soest is de aannemer. Van duurzame materialen is gebruik gemaakt. Het ophangen van gordijnen en verlichting, alsook het leggen van de vloerbedekking gebeurt in de eindfase van de metamorfose.


De muziekschool Baarn telt 270 leerlingen. Het muziekaanbod is heel divers: van piano tot drums, van cello tot fluit. De school heeft de nodige
 deskundige docenten aan zich verbonden. Ook zangles, voor jong en oud, wordt gegeven.

,,Wij hebben leerlingen uit brede lagen van de Baarnse bevolking. Ook kinderen van ouders met een krappe beurs, waar niet zelden de grootouders financieel bijspringen. Om ons financiële plaatje rond te krijgen hebben we een crowdfunding actie gehouden. Die actie heeft 110.000 euro opgeleverd. Zelf investeren we daarnaast tussen de 20.000 en 25.000 euro", aldus Malcorps. Met zijn muzikale eega huurt hij ook de woning vastzittend aan het Koetshuis.


[Uit het oogpunt van sociale veiligheid zal de dichtbegroeide voortuin uitgedund worden, waardoor tevens de zichtbaarheid van het fraaie pand wordt vergroot. Ook hoopt hij dat de gemeente bereid zal zijn om het pad bij het Koetshuis van beige asfalt te voorzien, zoals elders in de Pekingtuin.

Want nu verandert het pad bij de eerste de beste regenbui in een modderpoel. ,,We waren al de leukste muziekschool uit de regio, maar vanaf september hebben we óók nog het leukste muziekschoolgebouw van het land", aldus het cultureel ondernemerspaar.Foto: Christine Schut/Baarnsche Courant

Muziekschool naar Koethuis
Home Bedrijfsprofiel Organisatie Vacatures Nieuws Contact Sponsoring

Bouwbedrijf H2 Soest B.V.  staat voor:

Betrouwbaarheid, flexibiliteit, kostenbewust en innovatief werken.


Wij zijn er ook voor particulieren, kleinschalig onderhoud en onderhoudswerkzaamheden voor V.V.E. (vereniging van eigennaren)

Bouwbedrijf H2 Soest B.V.

Oostergracht 13-15

3763 LX Soest


E-mail: info@h2bouwsoest.nl

KvK nr: 32171924

                                           

Volg ons:

 us!

Telefoon nummer: 035 60 22 286

Home

Bedrijfsprofiel

Organisatie

Nieuws

Contact

Privacy Policy